Over Suarez Spaanse Taal

Mijn naam is Myriam Suarez Sosa. Ik ben docente Spaans (ELE, Spaans als tweede taal).
Sinds 2004 ben ik werkzaam als docente Spaans in Nederland, in dat jaar is de start van mijn eigen taalinstituut Suarez Spaanse taal & cultuur.
Ik ben geboren in Buenos Aires, Argentinië, en studeerde daar Spaanse en Latijns Amerikaanse Literatuur. Het succesvol afronden van verschillende vervolgcursussen, betekent dat ik gespecialiseerd ben in het aanleren van Spaans als tweede taal.

Cursus Spaans Brabant - Suarez Spaanse Taal

Onderwijs is voor mij een zeer boeiend vak.
Vanaf mijn adolescentie had ik altijd al een grote interesse in mijn taal en in het onderwijs. Sindsdien ben ik nooit meer opgehouden met studeren, en met het verder ontdekken van het Spaanse idioom.

De studie en het onderricht van mijn moedertaal meer is dan alleen werk, onderwijzen in het Spaans is namelijk een van mijn belangrijkste passies. In mijn vrije tijd, schrijf ik korte verhalen en poëzie.

Daarnaast organiseer ik een leesclub in Tilburg, waar ik sinds 2001 woon. De Spaanse en de Argentijnse cultuur heeft mij beinvloed in de veelzijdigheid van de Spaanse taal.

Na 17 jaar in Spanje te hebben gewoond, nam ik een besluit naar Nederland door te reizen en daar mijn culturele bagage in een professionele loopbaan voort te zetten.
Aan de Universiteit van Leuven in België heb ik de Master didactiek in Spaans behaald en heb ik mij gespecialiseerd in het lesgeven van Spaans als tweede taal.

Spaanse cursussen op maat voor bedrijven, groepen of individueel

Ik heb speciale seminars bijgewoond en over de verschillende uitdrukkingen en vormen die de Spaanse taal kent. Het Spaans is een zeer rijke taal, die men in eenentwintig landen spreekt.
Ik geef op maat gemaakte cursussen voor bedrijven, groepen of individueel. De redenen om de Spaanse taal willen leren kan voor allerlei doeleinden zijn; voor werk of studie, stages in Spaanstalige landen, reizen, voorbereiding op tentamens, etc.

Het lesmateriaal, dat gebruikt wordt, is naast didactisch en speels van aard, ook ERK (Europees referentie kader) genormeerd.
Opleiding Université Catolique de Louvain, Belgie.
Título Universitario del español como Lengua Extranjera Universiteit van Leuven, Belgie.

In mijn online lessen, vergroot ik de vaardigheden die iedereen heeft om een taal te leren. Ik maak gebruik van modern en didactisch materiaal: boeken, video’s, audio’s. Grammatica leg ik uit door middel van effectieve methodes evenals mijn ervaring. Mijn uitstekende werk wordt erkend door honderden studenten aan wie ik in vele jaren de Spaanse taal heb geleerd.

Creatief schrijfster

Pedagogisch educatief adviseur aan docenten Spaans
Regelmatig schrijf ik creatieve teksten voor een Belgisch tijdschrift SBPE.
Op de website van SBPE.info is een selectie van mijn teksten te vinden: