Suzanne

Een paar weken voordat de vakantieperiode aanbrak, las ik een advertentie: in 6 weken tijd, door middel van een cursus Spaans intensief, zou het mogelijk zijn de basis van het Spaans te leren. Daarmee zou ik een eenvoudige vakantie-conversatie kunnen voeren. Dat klonk veelbelovend! En ik moet zeggen dat het Myriam is gelukt om mijn klasgenoten en mij flink op weg te helpen in het Spaans in die korte tijd.

Vanaf de eerste les sprak Myriam al zoveel mogelijk in het Spaans. Door haar prettige manier van lesgeven, nodigt zij alle deelnemers uit om mee te doen en ook Spaans te praten. Onze zinnen zijn vaak nog doorspekt met Nederlandse woorden. Of we schakelen ineens over op het Frans. Maar doordat Myriam op een heel vriendelijke, warme manier feedback geeft, durft iedereen fouten te maken en dat maakt dat we allemaal durven te praten. En dat is natuurlijk de beste manier om de taal te leren spreken.

Door de manier waarop Myriam haar lessen aanpakt, word ik uitgedaagd en geïnspireerd en is mijn enthousiasme voor het leren van de taal alleen maar toegenomen. Ik ga komend seizoen dan ook zeker door met mijn Spaanse lessen. Wat het extra leuk maakt, is dat Myriam goed weet aan te sluiten bij de groep. Zij past het tempo aan aan het tempo van de groep, zij is geduldig voor wie iets niet begrijpt en neemt de tijd om iemand extra te helpen. En ondertussen hebben we samen ook nog de grootste lol, want regelmatig gieren we van het lachen.

Ik kijk al uit naar het komende schooljaar. Gracias Myriam y hasta pronto!

Suzanne Neggers MBA